Ads 468x60px

donderdag 27 december 2012

Detoxen na de feestdagen

Net als de rest van Nederland, heb ik tijdens de afgelopen dagen teveel gegeten en gesnoept. Alhoewel teveel gegeten valt nog mee. Eerste kerstdag hadden we heerlijk gekruide rosbief, krieltjes en sperzieboontjes met uitgebakken spekjes en munt. Dus op de krieltjes na gewoon een goede maaltijd. Tweede kerstdag met z'n allen gegourmet, erg gezellig en veel vlees gegeten. Veels te veel vlees en stokbrood gegeten. O ja en toch veeeeels te veel gesnoept.

De boosdoeners zijn toch vooral alle vol met suiker gestouwde snoepjes en chocolaatjes. Het was echt yummie, en aan de andere kant weet ik ook meteen weer waarom ik geen suiker meer eet. Het was lang geleden dat ik met een harde buik en een opgeblazen gevoel in bed heb gelegen. Nee hoor, vanaf vandaag gaan we gewoon weer terug naar ons op zorgvuldig opgebouwde eetpatroon. En wat daar voor ons bij hoort zijn groene smoothies. Ze zijn lekker en ook nog eens voedzaam.

Tip: Laat je lichaam wennen aan groene smoothies. Een mooi boek is 50 groene smoothies, je wordt stap voor stap begeleidt.

Hier zijn de twee smoothies die wij erg lekker vinden.

 
Smoothie 1
ingrediënten:
  • 2 mango's
  • twee handjes sla of andijvie
  • water na behoefte.
Bereiding:

Doe de mango's in de blender, voeg water toe tot dezelfde hoogte als de mango's en blend dit tot er een egale massa ontstaat. Voeg de sla of andijvie toe en blend nog een keer. Vind je het te dik, voeg dan nog wat extra water toe.

Tip: Een heerlijke toevoeging aan smoothies kunnen ook de zogenaamde "superfoods" zijn. Zoals chia seeds, gojibessen, noten etc.

Smoothie 2
ingrediënten:
  • 200 gram aardbeien
  • 1 banaan
  • 2 handjes sla
  • eventueel 2 dadels om het nog zoeter te maken
Bereiding:

Stop het fruit in de blender, voeg water toe tot het fruit onder staat. Blend dit tot er een egale massa ontstaat. Voeg de sla toe en blend dit nogmaals. Voeg desgewenst water toe om de smoothie dunner te maken.

Tip: Een groene smoothie maken is eigenlijk heel simpel. Hou de volgende standaard aan en gebruik het fruit dat jij lekker vindt. Vul je blender met ca. 60% fruit naar volume, 40% bladgroente naar volume en eventueel water om de dikte van de smoothie te bepalen. Zodra je lichaam goed gewend is, ga je over op 40% fruit en 60% groente.

0 reacties: