Ads 468x60px

donderdag 4 oktober 2012

Kokos pannenkoeken of wafels

Elk weekend weer favoriet in Huize Leijenhorst.

Ingrediënten:
 
  • 250 ml kokosmelk (sojamelk of rijstmelk kan ook)
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel vloeibare zoetstof (ik zelf gebruik natrena of stevia) Honing kan ook, geeft weer een hele andere smaak aan je pannenkoekjes
  • 2 theelepels vanille essence
  • 120 gr kokosmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • kokos olie om te bakken




Meng de kokosmelk, eieren, zoetstof en vanille essence met een garde door elkaar. Voeg vervolgens de kokosmeel, bakpoeder en zout toe en meng dit verder tot het klontvrij is. Voeg als het nodig is extra kokosmeel toe,

Het deeg hoort een beetje dik te zijn. Je moet het bij wijze van spreke in de koekenpan met een lepel iets spreiden. Mag iets uitlopen maar niet te veel.

Lepel pannenkoekmix in een pan op laag vuur. 3 tot 5 minuten laten bakken, dan omkeren en nogmaals 3 tot 5 minuten laten bakken. Of als je een wafelijzer hebt, kan je ook 3 juslepels op het midden van je plaat schenken en wachten tot je wafelijzer zegt dat het klaar is.

Echt super met aardbeien en slagroom (gezoet met zoetstof) of wat ook yummmie is maple syrup. Gelukkig is het bijna weer weekend.

0 reacties: