Ads 468x60px

woensdag 24 oktober 2012

Low carb appeltaart

Het heeft even geduurd, maar we hebben eindelijk een blijvertje gevonden voor een appeltaartrecept. Vijf taarten verder, waarvan sommige na één hap al direct in de prullebak belanden. Maar het was het waard. Deze appeltaart kan je gerust ook eens aanbieden aan je visite. Qua deeg ben ik toch weer terug gevallen op de carbquick.

De appeltaart die ik had gemaakt van amandelmeel, kwam op een tweede plaats. Deeg was wel wat aan de droge kant en de taart brokkelde ook snel uit elkaar. Maar goed het recept voor de overheerlijke franse appeltaart.
Ik stap trouwens ook over naar cup maten, hier werk ik het meest mee. Ik zal binnenkort snel even een omrekentabel op de site plaatsen.


Benodigheden:
  • 3 cups appel (geschild en in kleine plakjes of blokjes gesneden)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel noodmuskaat
  • 1/2 cup carbquick
  • 1/2 cup zoetstof
  • 1/2 cup sojamelk
  • 1 eetlepel zachte boter
  • 2 eieren

    Topping:
  • 1/2 cup carbquick
  • 1/4 cup gehakte gemengde noten
  • 1/4 cup kokosbloesem suiker
  • 2 eetlepels boter
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 C. Smeer een bakblik van 22 cm in met boter.

Meng de apples, kaneel en noodmuskaat en plaats deze in het bakblik.

Meng in een mengbak de carbquick, zoetstof, sojamelk, zachte boter en eieren. Giet dit mengsel over de appels in het bakblik.

Meng carbquick, gehakte noten, kokosbloesem suiker en boter tot een kruimig mengsel. Bestrooi dit mengsel over de vulling in het bakblik.

Bak de appeltaart 40 tot 45 minuten in de oven. Ter controle als je een mes er in stopt, moet deze er schoon uitkomen. Laat het 5 minuutjes afkoelen en plaats hem in de koelkast.

Heerlijk met zoetstof geklopte slagroom.

bron: bettycrocker.com
 

0 reacties: