Ads 468x60px

vrijdag 9 november 2012

Bloemkool taart low carb

Bloemkool is in huize leijenhorst geen favoriete groente. En weet je waarom, het stinkt. Maar ja, dikke pech. Het zat in mijn vitatas en weggooien vind ik geen optie. Dus naar een recept gezocht met bloemkool die net even anders is en waarvan de geur iets gemaskeerd kon worden. Wat geur betreft is dit niet helemaal gelukt. En dus werden de neuzen al een beetje opgehaald en bedenkelijk gekeken toen ik dit gerecht op de borden opdiende. Gelukkig draaide de stemming na de eerste paar happen.

Er is goed van gegeten, maar wel met de opmerking of ik de volgende keer niet weer gewoon een quiche met courgette kon maken. Bloemkool zal in huize leijenhorst nooit populair worden, maar
omdat er toch goed van gegeten is en er genoeg mensen zijn die wel bloemkool lekker vinden, plaatst ik toch maar het recept.

Tip: Je kunt voor de bodem ook 5 plakken bladerdeeg gebruiken. Koolhydraten gaan dan wel omhoog.

Ingrediënten:

Voor de bodem
  • 1 1/4 cup carbquick
  • 1/4 cup gesmolten boter
  • 4 eetlepels gekookt water
Voor de topping

  • 1 bloemkool
  • 1 pakje kruiden roomkaas (boursin of iets dergelijks)
  • 3 eieren
  • 150 gram baconreepjes
  • 150 ml melk
  • 25 gr geraspte zwiterse kaas
  • 25 gr geraspte belegen kaas
  • zwarte peper
Tip: Haal de kruiden roomkaas ruim van te voren uit de koelkast, hij is dan zachter en mengt makkelijker en sneller met de andere ingrediënten.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 C

Bodem
Meng de carbquick met de boter, voeg daarna water toe tot er een zacht deeg ontstaat. Druk dit deeg op de bodem en aan de zijkant van een springvorm (22 cm).

Topping
Snijd de bloemkool in kleine stukjes en kook ze beetgaar.
Meng de kruiden roomkaas, eieren en melk door elkaar. Breng op smaak met de zwarte peper. Plaats de bloemkool op het deeg in de springvorm en giet het eimengsel hierover. Meng de twee soorten geraspte kaas door elkaar en strooi dit over het eimengsel.

Bak ongeveer 30 minuten in de oven.


0 reacties: