Ads 468x60px

dinsdag 25 september 2012

Hiep Hiep Hoera 6 jaar: spoken en helden feest



Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. Ons middelste telg vierde zijn zesde verjaardag. Zes jaar, dus hij mocht zes kindjes uitnodigen. Met onze jongste er nog bij maakte dat acht kinderen van 4 t/m 6 jaar.


De oudste had het goed bekeken en is het huis uitgevlucht om te gaan voetballen. Maar goed wat te doen met acht kids. Net als vele andere gezinnen moeten we op de kleintjes letten (ja ja kinderen en centen). Dus bowlen of iets anders buiten de deur zat er echt even niet in. Dan maar thuis, en het moest maar een spoken, monster en superhelden feest worden. Ben ik even blij dat het binnenkort halloween is en er bij Xenos en Bazaar en al dat soort winkels voor een paar euro al leuke dingen te koop zijn.

We hadden veel spellen in gedachten, maar verder dan balonnen stuk prikken, eten en drinken, bingo en een filmpje (Monsters vs Aliens) zijn we niet gekomen. Ze hadden het veel te druk met gewoon spelen.

BINGO


 
Voor tussendoor nog even snel een bingo zelf in elkaar geflanst. Een superhelden bingo. Ik heb gewoon een A4-tje genomen en op elk papiertje 9 verschillende plaatjes gezet. Dat 8 maal, en vooral even opletten dat op elk van de acht A4-tjes ook een plaatje stond dat niet op de andere te vinden was. Alle plaatjes even extra uitgeknipt, in een bakje gedaan en zo kon ik deze uit een bakje trekken en laten zien aan de kids. Bij mij mochten ze dan een kruis door hun plaatje op hun eigen A4-tje zetten.

Ik wilde eigenlijk de boel lamineren en dan als het plaatje op hun kaart stond konden ze er een snoepje op leggen. Helaas viel een lamineermachine net even buiten het budget (misschien later eens, lijkt me toch wel erg handig) dus we moesten het even simpeler en goedkoper doen.

Een groot voordeel van het lamineren is dat je je zelfgemaakte bingo steeds maar weer opnieuw kan gebruiken. Voor de bingo nog ergens goedkoop stuiterballen vandaan getoverd en iedereen kon een stuiterbal winnen.

De jarige job had genoten, hoewel het volgens hem soms wel erg druk was.

0 reacties: