Ads 468x60px

zaterdag 9 maart 2013

Weekend

En eindelijk is het dan weekend.... Gelukkig, om de één of andere reden voel ik me gesloopt. Het zullen wel de laatste nasnikken van de winter zijn.

Het was ook wel een weekje, enkel gekneusd, wortelkanaalbehandeling gehad.... Nee ik blij dat deze week weer voorbij is. Mopper, mopper, mopper. Maar goed het is dus weekend en ga ik het er zeker ook even van nemen. Dus wat heb ik vandaag gedaan, eigenlijk niet heel veel bijzonders. Beetje achter de computer, beetje tv kijken, wat boodschappies gehaald en natuurlijk de keuken in. Vanochtend eerst het vlees voor het broodje döner gemarineerd. Lekker de magere runderlappen opgezet voor de rendang morgen en het deeg gemaakt voor de witte bollen voor morgenochtend bij het ontbijt. Het huis heeft zich vandaag gevuld met heerlijke bakluchten.

Vandaag dus ons eigen broodje döner gemaakt. Alleen heb ik stiekem varkensvlees (varkensfiletlapjes) gebruikt, wat eigenlijk niet in een döner hoort. Maar goed dat was wat ik in huis had en het heeft ons prima gesmaakt. Hier het recept voor dit alternatieve broodje döner.

Ingrediënten:

750 g varkensfiletlapjes (in het originele recept hoort kalfsvlees)
1 ui
½ l melk
zout, peper
scheutje azijn
4 turkse pitabroodjes
½ ijsbergsla
komkommer

knoflooksaus:
1 teentje knoflook
3 takjes peterselie
2 el mayonaise
2 el yoghurt

pittige tomatensaus:
2 tomaten
½ ui
1 el sambal
4 el tomatenketchup

Bereiding:

Leg het vlees in een schaal en giet de melk erover. Snijd de ui in halve ringen en voeg ze toe aan het vlees. Breng op smaak met zout, peper en een scheutje azijn. Laat het vlees ca 2 uur marineren in de koeling. Haal het vlees uit de marinade en verpak het in plastic folie en leg het minimaal 5 uur in de diepvries
 
 
Snijd ijsbergsla in dunne reepjes en de komkommer in dunne plakjes. Pel en snipper de knoflook. Hak de peterselie. Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus door elkaar.

Snijd voor de pittige tomatensaus de tomaten in vieren, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel en snipper de ui en meng met de tomatenblokjes, sambal en tomatenketchup.

Bak de pitabroodjes af.

Snijd het bevroren vlees in heel dunne plakjes en bak ze op hoog vuur gaar. Snijd de broodjes open en vul ze met met het vlees salade en de sauzen.

bron: Taste of Life



0 reacties: