
Vandaag dus ons eigen broodje döner gemaakt. Alleen heb ik stiekem varkensvlees (varkensfiletlapjes) gebruikt, wat eigenlijk niet in een döner hoort. Maar goed dat was wat ik in huis had en het heeft ons prima gesmaakt. Hier het recept voor dit alternatieve broodje döner.
Ingrediënten:
750 g varkensfiletlapjes (in het originele recept hoort kalfsvlees)
1 ui
½ l melk
zout, peper
scheutje azijn
4 turkse pitabroodjes
½ ijsbergsla
komkommer
knoflooksaus:
1 teentje knoflook
3 takjes peterselie
2 el mayonaise
2 el yoghurt
pittige tomatensaus:
2 tomaten
½ ui
1 el sambal
4 el tomatenketchup
Bereiding:
Leg het vlees in een schaal en giet de melk erover. Snijd de ui in halve ringen en voeg ze toe aan het vlees. Breng op smaak met zout, peper en een scheutje azijn. Laat het vlees ca 2 uur marineren in de koeling. Haal het vlees uit de marinade en verpak het in plastic folie en leg het minimaal 5 uur in de diepvries
Snijd voor de pittige tomatensaus de tomaten in vieren, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel en snipper de ui en meng met de tomatenblokjes, sambal en tomatenketchup.
Bak de pitabroodjes af.
Snijd het bevroren vlees in heel dunne plakjes en bak ze op hoog vuur gaar. Snijd de broodjes open en vul ze met met het vlees salade en de sauzen.
bron: Taste of Life
0 reacties:
Een reactie posten