We hebben junkfood ontdekt waar je echt je vingers bij af likt. De burger die je geproefd moet hebben.
Natuurlijk hebben we de laatste maanden de junkfood een beetje aan ons voorbij laten gaan. We hebben alleen maar gekeken naar en geroken aan de frietjes op de borden van de kinderen.....Helaas, maar het is voor een goed doel en we voelen ons allebei stukken beter en een stuk lichter zonderal dat junkfood. Maar deze burger gaat zeker vaker op het menu voorkomen.
Tip: Wij hebben Flatout bread gebruikt, maar als je niet aan het lijnen of het kan je verder niet zoveel schelen dan kan je natuurlijk ook gewoon een wit bolletje door midden snijden en deze even in de oven roosteren.
Ingrediënten:
Gehakt, ui, 2 eetlepels chilisaus, worchestersaus, tomatenpuree, koriander, peper en zout in een grote schaal doen en goed doorelkaar kneden dan in zes porties verdelen en er platte schijven van maken. In een grillpan 1 eetlepel olie verwarmen. De burgers aan beide zijden bakken tot ze bruin en gaar zijn. De uiringen bestrijken met een mengsel van bruine suiker en sojasaus en dit even fruiten. Meng de mayonaise met de chilisaus en besmeer één kant van de Flatout bread met dit mengsel. Leg op elk broodje wat sla de burger uiringen. Klap het broodje dubbel, neem een hap, sluit je ogen en geniet ervan.
Natuurlijk hebben we de laatste maanden de junkfood een beetje aan ons voorbij laten gaan. We hebben alleen maar gekeken naar en geroken aan de frietjes op de borden van de kinderen.....Helaas, maar het is voor een goed doel en we voelen ons allebei stukken beter en een stuk lichter zonderal dat junkfood. Maar deze burger gaat zeker vaker op het menu voorkomen.
Ingrediënten:
- 500 gr mager rundergehakt
- 4 lenteuitjes gesnipperd
- 2 eetlepels chilisaus
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 2 theelepels worchestersaus
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepels fijn gehakte koriander
- peper en zout
- tabasco naar smaak
- 2 rode uien in ringen
- 4 eetlepels sojasaus
- 3 theelepels kokosbloesem suiker
- Sla
- 6 broodjes naar keuze
- 4 theelepels chilisaus
- 2 eetlepels mayonaise
- wat olie om de burgers in te bakken.
Gehakt, ui, 2 eetlepels chilisaus, worchestersaus, tomatenpuree, koriander, peper en zout in een grote schaal doen en goed doorelkaar kneden dan in zes porties verdelen en er platte schijven van maken. In een grillpan 1 eetlepel olie verwarmen. De burgers aan beide zijden bakken tot ze bruin en gaar zijn. De uiringen bestrijken met een mengsel van bruine suiker en sojasaus en dit even fruiten. Meng de mayonaise met de chilisaus en besmeer één kant van de Flatout bread met dit mengsel. Leg op elk broodje wat sla de burger uiringen. Klap het broodje dubbel, neem een hap, sluit je ogen en geniet ervan.
0 reacties:
Een reactie posten