Ads 468x60px

zondag 18 november 2012

Gyrosburgers met komkommersaus

Heerlijk junkfood gerecht met een grieks tintje.


Ingrediënten:

  • 350 gram tartaar (niet gekruid)
  • 3 eetlepels gyroskruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 ml griekse yoghurt
  • ijsbergsla
  • tomaat
  • ringen rode ui
  • 4 pita broodjes
Bereiding:

Meng de tartaar met de gyroskruiden en 2 eetlepels olijfolie. Laat tartaarmengsel 15 minuten rusten voordat je er vier platte schijven van vormt.

Rasp de komkommer en pers de knoflook uit. Meng dit met de griekse yoghurt, voeg eventueel een snufje zout toe.
Bak de gyrosburgers in de grillpan gaar.

Rooster de pitabroodjes in het broodrooster, snijd ze open. Stop sla, tomaat, ui, burger en knoflook-yoghurt saus in het pitabroodje. En smikkelen maar.

0 reacties: