Er is goed van gegeten, maar wel met de opmerking of ik de volgende keer niet weer gewoon een quiche met courgette kon maken. Bloemkool zal in huize leijenhorst nooit populair worden, maar
omdat er toch goed van gegeten is en er genoeg mensen zijn die wel bloemkool lekker vinden, plaatst ik toch maar het recept.
Tip: Je kunt voor de bodem ook 5 plakken bladerdeeg gebruiken. Koolhydraten gaan dan wel omhoog.
Ingrediënten:
Voor de bodem
- 1 1/4 cup carbquick
- 1/4 cup gesmolten boter
- 4 eetlepels gekookt water
- 1 bloemkool
- 1 pakje kruiden roomkaas (boursin of iets dergelijks)
- 3 eieren
- 150 gram baconreepjes
- 150 ml melk
- 25 gr geraspte zwiterse kaas
- 25 gr geraspte belegen kaas
- zwarte peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 C
Bodem
Meng de carbquick met de boter, voeg daarna water toe tot er een zacht deeg ontstaat. Druk dit deeg op de bodem en aan de zijkant van een springvorm (22 cm).
Topping
Snijd de bloemkool in kleine stukjes en kook ze beetgaar.
Meng de kruiden roomkaas, eieren en melk door elkaar. Breng op smaak met de zwarte peper. Plaats de bloemkool op het deeg in de springvorm en giet het eimengsel hierover. Meng de twee soorten geraspte kaas door elkaar en strooi dit over het eimengsel.
Bak ongeveer 30 minuten in de oven.
0 reacties:
Een reactie posten