Toch kon ik van de week de verleiding niet weerstaan om het toch nog eens met dit Hollands stukje groente te proberen. En aangezien we in de lente zitten met nog steeds winterweer, kies ik ook maar voor een wintergroente als heerlijke frisse salade. En op deze manier bereidt, is ook voor ons de knolselderij een blijvertje.
Ingrediënten:
- 1/4 selderijknol
- 1/2 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- 1/4 eetlepel witte wijnazijn
- snufje zout
- 1 theelepel honing
- 1/4 doosje tuinkers
Bereiding
Schil en rasp de selderijknol. Besprenkel de geraspte selderijknol direct met citroensap om verkleuren te voorkomen. Meng de olie, azijn, zout en honing. Laat dit een kwartiertje staan, zodat alle smaken goed kunnen mengen. Knip de tuinkers, was hem en strooi hem over de selderij. Meng de dressing met de salade.
0 reacties:
Een reactie posten