Ads 468x60px

zondag 20 januari 2013

Risotto uit de oven

De kop is er af. We zijn de eerste week rond gekomen. De schade aan boodschappen voor deze week was € 114,55. Zo trots dat het gelukt is om binnen mijn budget te blijven en ook nog lekkere maaltijden voor te schotelen. Zo ook deze risotto.

Misschien is het wel meer een heerlijke maaltijd voor de lente en zomer, maar hier eten we het ongeacht welk seizoen dan ook. Het is een lekkere budgetmaaltijd, hoewel het waarschijnlijk nog goedkoper zal zijn in het juiste seizoen.

Ingrediënten:
  • 3 preien in halve ringen gesneden en gewassen
  • 250 gram magere spekreepjes
  • 300 gram risotto
  • 750 ml hete groenteboullion
  • 225 gram tuinerwten (ik had een diepvriespak, je moet ze dan wel ontdooien voor gebruik)
  • 200 ml crème fraîche
  • zout en peper
Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 C. Verhit een hapjespan en bak de spekreepjes uit. Voeg de prei toe en bak ongeveer 5 minuten op een laag vuur. Voeg de risotto toe en bak ongeveer twee minuten tot de risottokorrels glanzen en glazig zijn. Schep het mengsel in een ovenschaal en schenk de groenteboullion er over. Zet de schaal 35 minuten in de oven. Haal de schaal uit de oven en roer de tuinerwten en de crème fraîche er door. Breng op smaak met zout en peper. Zet de schaal nog nog ongeveer 5 minuutjes in de oven tot de risotto beetgaar is.

0 reacties: